Craig Barton 

Workshop 7 Juni 2022

In 2019 verschenen deel 1 en deel 2 van Volgens Barton: Lesgeven in wiskunde aan de hand van onderzoek, experts, en 12 jaar aan mislukkingen. Nu komt de humoristische en energieke wiskundedocent Craig Barton naar Nederland om een webinar van een middag en een workshop van een dag te verzorgen voor wiskundedocenten. Hoe zet je inzichten uit onderwijsonderzoek in om  je lessen nog beter te maken?

Praktische info

 

Kosten: € 350 (incl. btw)

7 juni 2021: 9 – 16 uur

Locatie workshop:  Jaarbeurs Julianagebied (naast Utrecht CS, achter Kinepolis)

Voertaal: Engels

Geschikt voor wiskunde-docenten: Ja!

Geschikt voor docenten rekenen (PO/VO/MBO): ja!

Geschikt voor andere vakken? Niet automatisch (maar je bent natuurlijk welkom!)

 

Uitgewerkte voorbeelden

Als je uitlegt loop je het risico om het fragiele werkgeheugen van leerlingen te overbelasten. Tijdens deze dag leer je werken met (superkrachtige) uitgewerkte voorbeelden. Hiermee kun je ervoor zorgen dat leerlingen je uitleg beter kunnen volgen en er daardoor ook meer van opsteken!

Workshop

Focusing Thinking

Leerlingen leren waar ze aandacht voor hebben is een belangrijk principe in de cognitieve leerpsychologie. In deze webinar leer je wat dit inzicht betekent voor je lessen.

Webinar

Leren voor de lange termijn

De grootste frustratie van leraren is dat leerlingen in de les iets lijken te begrijpen, maar dat ze het (regelmatig) de volgende les al weer vergeten zijn. Tijdens deze dag laat Craig zijn hoe je het onthouden van leerlingen kunt verbeteren zodat ze het volgend jaar allemaal ook nog leren!

Workshop

‘Een buitengewoon en belangrijk boek’ – Dylan Wiliam

Over Craig Barton

Craig Barton geeft al vijftien jaar wiskunde. Hij is hoofd onderwijs van Eedi, de wiskundeadviseur bij de website TES, en auteur van de bestseller How I Wish I’d Taught Maths/ Volgens Barton, en hij presenteert de populaire Mr Barton Maths Podcast.