Craig Barton 

Workshop 18 maart 2021

In 2019 verschenen deel 1 en deel 2 van Volgens Barton: Lesgeven in wiskunde aan de hand van onderzoek, experts, en 12 jaar aan mislukkingen. Nu komt de humoristische en energieke wiskundedocent Craig Barton naar Nederland om een workshop van een dag te verzorgen voor wiskundedocenten. Hoe zet je inzichten uit onderwijsonderzoek in om  je lessen nog beter te maken?

Praktische info

 

Kosten: € 350 (incl. btw)

Tijden: 9 – 16 uur

Locatie: Jaarbeurs Meetup (naast Utrecht CS)

Voertaal: Engels

Geschikt voor wiskunde-docenten: Ja!

Geschikt voor docenten rekenen (PO/VO/MBO): ja!

Geschikt voor andere vakken? Niet automatisch (maar je bent natuurlijk welkom!)

 

‘Meneer/mevrouw, ik snap er nog steeds niks van!’

Als je uitlegt loop je het risico om het fragiele werkgeheugen van leerlingen te overbelasten. Tijdens deze dag leer je werken met (superkrachtige) uitgewerkte voorbeelden. Hiermee kun je ervoor zorgen dat leerlingen je uitleg beter kunnen volgen en er daardoor ook meer van opsteken!

Uitgewerktevoorbeelden

Evidence-informed lesgeven

Eerst iets lezen? De boeken van Craig Barton zijn zeer de moeite waard. Hoe vertaal je het onderwijsonderzoek naar didactiek in de les? In Volgens Barton komt dit duidelijk, goed geschreven, en vol humor aan bod! 

De boeken

‘Ik heb dit vorig jaar toch al behandeld? Waarom weten jullie het niet meer?’

De grootste frustratie van leraren is dat leerlingen in de les iets lijken te begrijpen, maar dat ze het (regelmatig) de volgende les al weer vergeten zijn. Tijdens deze dag laat Craig zijn hoe je het onthouden van leerlingen kunt verbeteren zodat ze het volgend jaar allemaal ook nog leren!

Leren voor de lange termijn

‘Een buitengewoon en belangrijk boek’ – Dylan Wiliam

Over Craig Barton

Craig Barton geeft al vijftien jaar wiskunde. Hij is hoofd onderwijs van Eedi, de wiskundeadviseur bij de website TES, en auteur van de bestseller How I Wish I’d Taught Maths/ Volgens Barton, en hij presenteert de populaire Mr Barton Maths Podcast.